En hverdag fyldt med faglig kvalitet

Navn: Amalie 

Uddannelse: Cand.Jur.

Ansat: 2020


Kan du kort beskrive dit arbejdsområde og de opgaver, du har?

Jeg arbejder som fuldmægtig i Udlændingenævnets Sekretariat, hvor jeg er tilknyttet sekretariatets EU-team. Som jurist i Udlændingenævnets Sekretariat er min primære arbejdsopgave at behandle sager, således at sagerne er klar til at blive afgjort af nævnet. Derudover bistår sekretariatet bl.a. med at være nævnssekretærer ved afholdelsen af nævnsmøderne, opdatere nævnets praksis, besvare folketingsspørgsmål, undersøge specifikke juridiske problemstillinger samt udforme besvarelser til henvendelser fra andre myndigheder.

Hvilke er de mest spændende arbejdsopgaver i dit job?

Jeg synes, at det er spændende og udfordrende at beskæftige sig med sager inden for EU-opholdsområdet, idet der sjældent er to sager, som er ens. Det betyder at jeg beskæftiger mig med en bred vifte af juridiske problemstillinger, som bidrager til, at jeg kan udvikle min faglige viden og blive en dygtig juridisk sagsbehandler. Derudover føler jeg, at jeg er med til at gøre en forskel for de udlændinge, som gerne vil til Danmark, idet sekretariat bidrager til, at nævnet kan ekspedere sagerne korrekt og hurtigt.

Hvorfor er Hjemrejsestyrelsen en attraktiv arbejdsplads for dig?

Jeg oplever, at der i styrelsen er et stort fokus på faglig kvalitet og medarbejdertrivsel. Jeg synes, at der er gode muligheder for faglig og personlig udvikling, og jeg oplever generelt, at der er en stejl læringskurve hos de fuldmægtige i Udlændingenævnets Sekretariat. Derudover oplever jeg, at der er en uformel omgangstone og gode muligheder for faglig sparring blandt mine dygtige kollegaer og jeg. 

Jeg beskæftiger mig med en bred vifte af juridiske problemstillinger, hvilket bidrager til, at jeg kan udvikle min faglige viden og blive en dygtig juridisk sagsbehandler.

Er du interesseret i at blive en del af Hjemrejsestyrelsen, så se vores ledige stillinger

Se ledige stillinger

Senest opdateret: 1. oktober 2021