En operationel styrelse med mange varierende opgaver

Foto af Rasmus Friis Bendtsen
Rasmus. Foto: Hjemrejsestyrelsen

Navn: Rasmus 

Uddannelse: Cand. Scient. Pol.

Ansat: 2020


Kan du kort beskrive dit arbejdsområde og de opgaver, du har?

Jeg har været økonomichef siden den 1. oktober 2020. Økonomikontoret har mange forskelligartede opgaver. Vi er bl.a. ansvarlige for økonomi og regnskab i Hjemrejsestyrelsen, inkl. Flygtninge- og Udlændingenævnet og Nationalt ID-Center. Derudover er vores anden store opgave statistik og analyse på Hjemrejsestyrelsens område. Det betyder også, at jeg som økonomichef skal forholde mig til mange forskellige problemstillinger. Det er alt lige fra vurdering af økonomiske konsekvenser i relation til et lovforslag, til aktindsigter vedrørende oplysninger om en bestemt gruppe i udsendelsesposition og lønbudgetter.

Jeg har arbejdet på økonomiområdet i staten i mange år. Det har både været styrelser og departementer. Jeg synes derfor også, at jeg har haft en god ballast med i forhold til opgaven. 

Det har været en udfordrende opgave at starte i en ny styrelse, da alt administrativt skulle på plads, og det har skullet ske, mens vi var i gang som styrelse. Jeg synes dog også, at vi heldigvis er kommet langt på dette område. Og det gør også, at vi har relativt pålidelige data og en struktur for økonomistyringen på plads.

Hvilke er de mest spændende arbejdsopgaver i dit job?

Jeg synes, at det er spændende, at det er så varierende opgaver, som det er tilfældet. Vi har relativt smalle stabsfunktioner, og det betyder også, at jeg er i involveret i mange forskellige ting og i berøring med mange forskellige interessenter. Det kan lyde som en kliché, men det er faktisk svært at planlægge sin arbejdsdag, da der kommer mange ting ind fra højre. Og derudover er det selvfølgelig også spændende at arbejde med så mange forskellige fagligheder i Hjemrejsestyrelsen.

Hvorfor er Hjemrejsestyrelsen en attraktiv arbejdsplads for dig?

Hjemrejsestyrelsen er en attraktiv arbejdsplads, da vi er en ny organisation. Det betyder, at man både som chef og medarbejder kan være med til påvirke, hvordan processer og procedurer skal fastlægges. Der er ikke så meget ”plejer” endnu. Derudover er vi en meget operationel styrelse. Det betyder, at der ikke er så langt fra tanke til handling. Så hvis man trives med, at tingene rykker hurtigt, og du som medarbejder har synlig effekt på styrelsens resultater, er det et oplagt sted for dig.

 Hjemrejsestyrelsen er en attraktiv arbejdsplads, da vi er en ny organisation. Det betyder, at man både som chef og medarbejder kan være med til at påvirke, hvordan processer og procedurer skal fastlægges 

Er du interesseret i at blive en del af Hjemrejsestyrelsen, så se vores ledige stillinger

Se ledige stillinger

Senest opdateret: 1. oktober 2021